Националният осигурителен институт разкрива гореща телефонна линия за пенсионни консултации. От

...
Националният осигурителен институт разкрива гореща телефонна линия за пенсионни консултации. От
Коментари Харесай

НОИ разкрива гореща телефонна линия за пенсионни консултации

Националният застрахователен институт разкрива гореща телефонна линия за пенсионни съвещания. От през днешния ден (31 януари) на тел. номер 02 926 11 11 (мобилен 0882 187 111) ще се дава информация, обвързвана напълно с настоящите промени в пенсионното законодателство, правото на пенсия и опциите за пенсиониране, без да бъдат осъществявани информации, изискващи даване на персонални данни. С цел обезпечаване на оптимално налична връзка с жителите, краткотрайният телефон ще се обслужва от специалисти по пенсионни въпроси в териториалните поделения на Национален осигурителен институт в цялата страна. С консултациите си те ще допълват услугите, предоставяни посредством единния телефонен номер 0700 14 802 от Контактния център на институцията.

Разговорите към горещата телефонна линия по пенсионни въпроси на Национален осигурителен институт се тарифират според самостоятелния тарифен проект на лицето за диалог в съответната мрежа. Разговорите с Контактния център на Национален осигурителен институт от закрепена мрежа са на цената на един градски диалог за цялата страна. За диалози от мрежа на мобилни оператори, в това число и интернационалните, се заплаща цената на диалога според от абонаментния проект на лицето.

Анализът на натовареността на операторите в Контактния център на Национален осигурителен институт демонстрира, че през 2021 година общият брой на обработените позвънявания приближава 192 000. Най-голям брой позвънявания са свързани с болнични и майчинство – малко над 35% от контактите. От изискванията за разпределяне и погашение на пенсиите са се интересували 27% от питащите. Също толкоз са задали бързи уточняващи въпроси. Малко над 8% от обадилите се са потърсили информация по отношение на компенсациите за безработица, а други 3% са имали въпроси по отношение на електронните услуги на Национален осигурителен институт.

Над 85% от запитванията са получили решение още с първото свързване с центъра, като междинната дълготрайност на един телефонен диалог е към три минути и половина, демонстрират още статистическите данни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР